DSS optužuje: Vučić najavio izdaju srpskih interesa

Kosovski odbor DSS-a ocenio je da će politika nove Vlade Srbije biti ista kao i prethodne da EU nema alternativu.

"Vučićeva izjava da narod Srbije mora da bude spreman na bolan kompromis prilikom rešavanja statusa Kosova i Metohije najavljuje dalju izdaju srpskih nacionalnih i državnih interesa u južnoj srpskoj pokrajini", navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik DSS-a za Kosovo Nenad Kojić.

DSS: TRGOVINA

Kojić je naveo da Vučić razlog za kompromis vidi u želji da Srbija dobije datum za početak pregovora o članstvu u EU i time pristupi evropskim fondovima, što je nazvao "trgovinom teritorije za EU", prenose agencije.

"U materijalnom smislu Kosovo i Metohija vrede mnogo više. Po slobodnoj proceni zapadnih agencija i institucija, samo cena rudnog bogatstva je izmedju 4.500 i 5.000 milijardi dolara"..

"I američki diplomata Filip Gordon je pre mesec dana tražio od Beograda (u jednom od pet zahteva) da se Srbija odrekne energetskih resursa u svojoj južnoj pokrajini", naveo je DSS.

SNS:U VREME KOŠTUNICE JE PROGLAŠENA NEZAVISNOST

Reagujući na izjavu Kojića, predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić je rekao da je ona sramna i da predstavlja grub pokušaj da se odgovornost za sve što su bivše vlade činile prebaci na Srpsku naprednu stranku.

Pantić, koji je i funkcioner SNS-a, istakao je, u pisanoj izjavi za medije, da je za vreme vladavine Vojislava Koštunice jednostrano proglašena nezavisnost Kosova i da je lično Koštunica amnestirao albanske zločince.

Najveće zloupotrebe novca namenjenog srpskom narodu na Kosovu datiraju iz vremena vladavine Koštunice

Uzimajući u obzir činjenicu da je za vreme vladavine Vojislava Koštunice najveći broj haških optuženika izručen i da najveće zloupotrebe novca namenjenog srpskom narodu na Kosovu datiraju iz tog perioda, postavlja se pitanje ko je zaista radio protiv državnih interesa ili uopšte ništa nije činio da zaštiti srpske interese na Kosovu, upitao je Pantić.

11.8.2012.

Pogledajte još