Pomoć penzionerima od ušteda u administraciji

BEOGRAD, 11. avgusta 2012. (Beta) - Ministarstvo finansija i privrede saopštilo je u subotu da je podrška najugroženijim penzionerima obezbedjena ukidanjem neracionalnih troškova u državnoj administraciji i najavilo da će prve dve rate biti isplaćene do kraja godine.

"Prvu ratu socijalne podrške najugroženiji penzioneri mogu da očekuju izmedju 17. septembra i 19. septembra, dok će druga rata biti isplaćena u drugoj polovini decembra. Isplata preostale dve rate planira se u martu i junu naredne godine", navelo je ministarstvo u saopštenju.

Pomoć u iznosu od 15.000 dinara u četiri jednake rate dobiće svi penzioneri čija je penzija manja od 15.000 dinara.

Za ove namene u 2012. godini u republičkom budžetu su obezbedjena sredstva u iznosu od 3,8 milijardi dinara, a dobiće ih oko 505.000 penzionera, uključujući i poljoprivredne penzionere, navelo je ministarstvo.

Ministarstvo je demantovalo navode nekih medija u kojima se "potpuno proizvoljno i netačno" navodi da će do kraja godine za socijalnu podršku najugroženijim penzionerima navodno biti potrebno čak 8,5 milijardi dinara, umesto zaista potrebnih 3,8 milijardi dinara.

Pogledajte još