Pol Rajan kandidat za potpredsednika SAD

NORFOLK, SAD, 11. avgust 2012. (Beta-AFP) - Izborni štab republikanskog kandidata za predsednika SAD Mita Romnija saopštio je u subotu da će kandidat za potpredsednika biti Pol Rajan.

"Romni-Rajan, to će biti republikanski tiket", saopšteno je novinarima iz Romnijevog štaba, što označava kandidate za predsednika i potpredsednika koji idu u paru na istom glasačkom listiću.

Odluka o kandidatu za potpredsednika objavljena je dva dana uoči nacionale konvencije Republikanske stranke u Tampi, u Floridi, kada će ta stranka zvanično označiti Romnija kao svog kandidata i rivala predsedniku Baraku Obami u novembru.

Obama se kandiduje za drugi mandat a njegov kandidat za potpredsednika je aktualni potpredsednik Džozef Bajden.

Pol Rajan (42), koji se već mesecima smatrao favoritom za kandidata za potpredsednika, nalazi se na čelu Komisije za budžet u Predstavničkom domu i važi za jednog od uticajnih članova Republikanske partije u pitanjima ekonomske politike.

Američki mediji su navodili da bi Rajan bio "prirodna dopuna" Romniju, milioneru obrazovanom na Harvardu, pošto potiče iz radničke porodice, a uspeo je da stigne do čela budžetskog odbora Predstavničkog doma gde se istakao predlozima za smanjenje budžetskog deficita.

Pogledajte još