Novi Pazar ubedljiv, kiks OFK Beograda

Nošeni ogromnom podrškom sa tribina Pazarci su lako i ubedljivo savladali povratnika u elitu. Posao im je, doduše olakšalo isključenje protivničkog igrača Radnjelovića već u 15. minutu, ali za prikazanu igru izabranici trenera Dragoljuba Bekvalca zaslužuju česitke.

Bili su borbeni i nadmoćni, stvorivši više povoljnih prilika, tako da Nišlije još mogu da budu i zadovoljne što se vraćaju sa samo tri gola u mreži.

Uoči te utakmice došlo je do incidenata u kojima su povređene četiri osobe, a izazvali su ih domaći navijači Novog Pazara, sukobljene grupe "Torcida" i "Ekstremi". Ispred stadiona izbila je tuča, a prema informacijama iz policije, četiri mladića zadobili su povrede hladnim oružjem, pa im je ukazana lekarska pomoć u lokalnom Zdravstvenom centru.

Najteže je povređen jedan pripadnik grupe "Ekstremi", koji je, najverovatnije nožem, uboden u grudi.

Pripadnici policije uspostavili su kontrolu situacije, tako da je utakmica odigrana bez daljih izgreda, a grupa "Ekstremi" napustila je početkom drugog poluvremena tribine stadiona u Novom Pazaru.

OFK Beograd je neočekivano poklekao u duelu sa debitantom u Superligi, ekipom Donjeg Srema, koja je šokirala navijače na Karaburmi pogorkom u poslednjem minutu susreta.

Postignuti su ovi rezultati:
Jagodina - Hajduk 1:0 (Stojanović u 14. minutu)
Novi Pazar - Radnički Niš 3:0 (Alivodić 29, Damjanović 58, Ristović 74)
OFK Beograd - Donji Srem 0:1 (Milutinović 90)
Sloboda - Spartak 2:0 (Kobačević 37, Ranđelović 81)
Od 20 sati sastaju se Partizan i BSK.
Odigrano u petak: Rad - Radnički Kragujevac 2:0.

Sutra od 18:30 sati u Novom Sadu igraju Vojvodina i Smederevo, dok je meč između Javora i Crvene zvezde odložen.

(Tanjug)

Pogledajte još