Maradona otkrio da je 1989. potpisao za Olimpik iz Marseja

BEOGRAD, 11. februara 2009. (Beta) - Argentinski fudbaler Dijego Armando Maradona otkrio je u sredu da je 1989. potpisao ugovor sa Olimpikom iz Marseja, ali je predsednik njegovog tadašnjeg tima Napolija Korado Ferlaino uticao da ne dođe do tog transfera.

"Bio sam igrač Marseja. Ipak, predsednik Napolija Korado Ferlaino nije želeo da odem, iako sam potpisao ugovor sa francuskim klubom", izjavio je Maradona za zvanični sajt Olimpika iz Marseja.

Bivši predsednik Marseja Bernar Tapi otišao je i korak dalje, rekavši da je i prvi čovek Napolija dao pisanu saglasnost za transfer Maradone, ali je kasnije promenio stav.

"Ne samo da je Maradona potpisao, već je i gospodin Ferlaino, tadašnji predsednik Napolija, stavio svoj potpis na ugovor. U klupskim papirima smo imali Maradonu registrovanog kao svog igrača", kazao je Tapi.

Kontroverzni francuski biznismen objasnio je da je Ferlaino promenio stav kada su informacije o pregovorima dva kluba počele da "cure" u javnost.

"Priča o pregovorima je procurela u javnost i Ferlaino me je zamolio da poništimo dogovor. Iako smo imali sve potpise, odlučio sam da prekinemo pregovore. Vrednost transfera tada je bila oko 60 miliona franaka, što je danas manje od deset miliona evra. Bio je to odličan posao", ocenio je Tapi.

"Pošto nismo mogli da dovedemo Mardonu, potpisali smo ugovor sa Krisom Vodlom, čiji transfer je iznosio oko sedam miliona evra", dodao je on.

Maradona, koji je sada selektor Argentine, od 1984. do 1991. odigrao je 259 utakmica za Napoli i postigao 115 golova.

Pogledajte još