Srbija pobedila sudije i osvojila bronzu

Srbija je u borbi za treće mesto pobedila Crnu Goru sa 12:11 (3:2, 1:3, 4:5, 4:1).

Sudija je tokom meča isključio pet srpskih igrača sa pravom zamene i jednog crnogorskog. Srbija je pri kraju meča ostala i bez selektora Dejana Udovičića i njegovog pomoćnika Dejana Stanojevića, koji su takođe isključeni.

Crna Gora je šest minuta pre kraja utakmice najveću prednost na utakmici od tri gola (8:11), ali je Srbija sa četiri uzastopna pogotka došla do preokreta i bronzane medalje.

Najefikasniji u reprezentaciji Srbije bio je Filip Filipović sa tri gola, Duško Pijetlović i Slobodan Nikić postigli su po dva, a Vanja Udovičić, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Živko Gocić i Nikola Rađen po jedan.

Crnu Goru je predvodio Aleksadar Ivović sa tri pogotka, Boris Zloković, Nikola Janović i Predrag Jokić dali su po dva, a Mlađan Janović i Draško Brguljan po jednom su bili strelci.

Utakmica za treće mesto počela je boljom igrom Crnogoraca, koji su u dva navrata vodili, ali su srpski vaterpolisti oba puta uspevali da izjednače rezultat i potom pogotkom Mitrovića dođu do vođstva sa 3:2 posle prve četvrtine.

Crnogorski vaterpolisti su dobili drugi period sa 3:1, a na početku treće četvrtine Jokić je postigao gol za 6:4.

Srbija je potom uspevala svaki put da izjednači do rezultata 8:8, ali je Nikola Janović sa dva gola u finišu treće četvtine i Ivović sa jednim golom početkom poslednje četvrtine doneo Crnogorcima prednost od tri razlike.

Ipak, Filipović sa dva i Udovičić i Nikić sa po jednim golom doneli su preokret i novu medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama u Londonu.

Srpskim vaterpolistima medalja u Londonu je ukupno 11. na Olimpijskim igrama. Oni sada imaju tri zlatne, pet srebrnih i tri bronzane.

Medalja koju su vaterpolisti osvojili je četvrta srpska na Igrama u Londonu. Prethodno je Milica Mandić osvojila zlatnu u tekvondonu, dok je u streljaštvu Ivana Maksimović uzela srebro, a Andrija Zlatić bronzu.

Beta

Pogledajte još