Srbija ponovo izgubila od Ukrajine

BEOGRAD, 11. februara 2009. (Beta) - Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je u Nikoziji od selekcije Ukrajine sa 0:1 u finalu međunarodnog turnira na Kipru.

Pobednički gol za Ukrajinu, koja je Srbiju dobila i na trećoj prijateljskoj utakmici uzastopce, postigao je u 16. minutu Sergij Nazarenko.

Ukrajina je do odlučujućeg pogotka stigla iz jedine prave prilike u prvom poluvremenu, dok su u drugih 45 minuta imali još jednu. Srbija je, sa druge strane, imala više izglednih šansi, pre svega u prvom delu igre.

Prvu je u 10. minutu imao kapiten Dejan Stanković koji je posle prodora Krasića po levoj strani iz prve sa 18 metara šutirao za malo pored gola.

Veći deo utakmice se i inače igrao uglavnom pred golom Ukrajine, koja je prilike tražila posle kontranapada.

Upravo posle jednog takvog Ukrajinci su i došli do vođstva, pošto je Nazarenko sa 25 metara "raspalio" po lopti i pogodio gornji levi ugao srpskog gola.

Dobru priliku za izjednačenje "orlovi" su imali u 21. minutu, kada je Milan Jovanović ušao u kazneni prostor protivnika, ali se spetljao, otišao previše u stranu i pokušao da centrira. Lopta se odbila o ukrajinskog golmana, potom i o srpskog reprezentativca i završila u stativi.

Povremeni pokušaji Srbije do kraja poluvremena nisu doveli do pravih prilika, a u drugih 45 minuta ritam igre je opao, pa je bilo i manje šansi.

Ukrajinci su priliku imali u 56. minutu, kada se Volodimir Gomenjuk dobro ubacio u šesnaesterac Srbije i pored Ivice Dragutinovića šutirao sa osam metara, ali je Vladimir Dišljenković bio siguran na golu.

Srbija je potom pokušala da stigne do izjednačujućeg gola i izbori se za penal, ali je gol Ukrajine ozbiljnije ugrozila samo u 60. minutu, kada je Miloš Krasić dobro uposlio Miralema Sulejmanija, koji sa 11 metara nije uspeo da zatrese mrežu.

Turnir na Kipru, na kome su "orlovi" prethodno pobedili domaću selekciju sa 2:0, selektoru Srbije Radomiru Antiću poslužiće kao provera pred nastavak kvalifikacija za Mundijal 2010. godine.

Srbija će kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi nastaviti 28. marta, kada će u Konstanci gostovati Rumuniji.

"Orlovi" su trenutno na prvom mestu na tabeli Sedme kvalifikacione grupe, pošto su na prve četiri utakmice pobedili Farska Ostrva i Litvaniju u Beogradu, kao i Austriju u Beču, dok su jedini poraz pretrpeli na gostovanju Francuskoj u Parizu.

Pogledajte još