Rakočević želi da završi karijeru sa titulom u Zvezdi

On je potpisao ugovor na dve godine sa crveno-belima, za koje je nastupao od 1995. do 2000. godine i u sezoni 2003/2004.

"Zadovoljstvo mi je što sam se vratio u klub za koji me vežu jako lepe uspomene. Bila mi je velika želja da karijeru završim u Zvezdi, klubu koji najviše volim", rekao je 34-godišnji bek novinarima u prostorijama Zvezde na Malom Kalemegdanu.

Rakočević je pored Zvezde igrao još za Budućnost, Minesotu, Pamesu, Real Madrid, TAU, Efes i Sijenu.

"Imao sam lepu, ali izuzetno tešku karijeru i želim da je završim titulom i plasmanom u Evroligu. Kada to ostvarim moći ću da kažem da sam imao uspešnu karijeru", istakao je Rakočević.

On se potom zahvalio predsedniku crveno-belih Nebojši Čoviću, za kojeg je rekao da je beogradski klub vratio na noge posle teških godina krize.

"Imamo jak tim, nekoliko iskusnih igrača i publiku koja se u sve većem broju vraća na utakmice. Zvezda ima tim da napadne sve trofeje, ali je to mukotrpan proces i ne mogu ništa da obećam, osim da ću dati maksimum", dodao je Rakočević, koji će kao i ranije nositi dres sa brojem osam.

Na pitanje novinara da li je bilo ponuda od nekih drugih klubova iz Srbije, Rakočević je rekao da je "bilo priče" sa Radničkim iz Kragujevca.

"Bilo je priče sa Radničkim zbog mog prijatelja Miroslava Nikolića, koji je izvrstan čovek i trener. Zbog njega bih igrao bilo gde, ali je moja ljubav prema Zvezdi bez premca", istakao je on.

Predsednik Zvezde Nebojša Čović kazao je da će Rakočević iduće sezone biti kapiten.

"Potpisali smo ugovor na dve godine, a kada okonča karijeru želimo da Igora (Rakočevića) postavimo na mesto sportskog direktora, jer je Zvezdi potrebna legenda. Ovim smo okončali jednu fazu projekta", dodao je on.

Čović je kazao i da se Rakočević dolaskom u Zvezdu "odrekao velikih materijalnih sredstava, koje je mogao da dobije bilo gde u Evropi, pošto je njegov ugovor ovde znatno manji".

Košarkaši Zvezde jutros su otisli na Zlatibor, gde će se naredne dve nedelje spremati za start nove sezone.

Rakočević i Amerikanac Elton Braun, koji je danas došao u Beograd, ekipi će se pridružiti u ponedeljak, 27. avgusta.

Beta

Pogledajte još