fbpx

Bronza sija kao zlato!

Slobodan Nikić je kazao da bronzana medalja "sija kao zlato" posle svih teškoća, brojnih isključenja i velikog preokreta u pobedi nad Crnom Gorom od 12:11.

"Ova bronza sija kao zlato...(pobedili smo bez obzira) što smo imali dva'es igrača manje, što smo igrali sa dva centra. Zasluženo smo uzeli bronzu. Koliko god da sam bio ogorčen posle polufinala, toliko sam sada srećan. Opet smo se vratili iz nemoguće situacije, pokazali srce i...da ne kažem šta i zasluženo smo uzeli bronzu, ovo je veliki uspeh za nas", kazao je Nikić.

Nikola Rađen ocenio je da je ekipa "jedva preživela".

"Jedva smo preživeli. Ponosan sam što su momci pokazali da imaju dosta kvaliteta, i da možemo ove utakmice da dobijemo i da donesemo medalju Srbiji i usrećimo je. Protiv Italije smo imali loš dan i nismo dobro odigrali, ali nadam se da smo ovom utakmicom pokazali da posedujemo ogroman kvalitet. Hvala svima, čestitam saigračima, hvala navijačima, ova medalja je deo vas", rekao je Rađen.

Filip Filipović je rekao da je utakmica bila "više od vaterpola" i da je bila veća od borbe za bronzu.

"Ovo je bilo više od vaterpola, više od meča za treće mesto. Nažalost i mi i Crna Gora smo izgubili u polufinalu. Nije bitno sada da li smo zaslužili ili nismo, bitno je da smo uspeli da se vratimo posle teškog polufinala i poraza. To je naša najveća moć, ta ljubav, to jedinstvo. Na 'minus dva', verovali smo u sebe i da možemo da preokrenemo. Videla se ta energija u vodi"
, kazao je Filipović.

"Čestitam igračima i stručnom štabu, nije ovo samo bronzani sjaj, ovo je mnogo više, ovaj meč je bio veći od onog koji bronzana medalja zaslužuje. Ostaje žal, ali posle ovakve pobede i utakmice, ni Srbija ni mi nemamo potrebe da žalimo za bilo čim. Idemo dalje, ova ekipa je osvajala odličje svako leto od kad se sastala", dodao je on.

Beta

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.