Muzičkim spektaklom zatvorena Olimpijada u Londonu

Tridesete letnje Olimpijske igre u Londonu, na kojima se proteklih 17 dana nadmetalo više od deset hiljada takmičara u 29 sportova, večeras su svečano zatvorene.

Uz tonove Reja Dejvisa i Emili Sande sa pesmom Read All About It, uz prateće dirljive slike olimpijskih pobednika, na stadion su ulazili barjaktari, predstavnici 204 zemalja učesnica.

Zastavu Srbije nosila je Milica Mandić, osvajačica jedine srpske zlatne medalje u Londonu

Za razliku od otvaranja Olimpijade, sportisti na ceremoniji svečanog zatvaranja nisu bili strogo podeljeni po nacionalnosti, već su dolazili na stadion izmešani.

Najbolja žurka na svetu:

Na nezaboravnoj sportsko-muzičkoj ceremoniji učestvovalo je 15 hiljada volontera, a ceo događaj je uživo pratilo 80 hiljada gledalaca, kao i oko milijardu ljudi širom sveta.

Muzički urednik celokupnog događaja, Dejvid Arnold, priredio je "najbolju žurku na svetu". Manifestacija zatvaranja Olimpijade održana je pod nazivom "Simfonija britanske muzike".


Publiku i zaslužne olimpijce zabavljali su:

Džordž Majkl, Eni Lenoks, grupe Spice Girls , Fatboy slim. Angažovan je Londonski simfonijski orkestar.

Sve ovo nije moglo da prođe bez legendarne grupe Pet Shop Boys, koji su nošeni na rikšama izveli svoj hit West End Girls. Pre njih, grupa Madness je otpevala svoj veliki hit Our House.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Na "modnoj" pisti stadiona pojavili su se i vrhunske manekenke Kejt Mos i Naomi Kembel. One su u društvu poznatih koleginica prošetale pistom noseći modele Aleksandra Mekvina, Vivijen Vestvud, Sare Barton i drugih britanskih dizajnera.

Ništa bez Mućki: Ovacije je dobio legendarni žuti trotočkaš iz serije "Mućke", kao i propratno "pojavljivanje" Delboja i Rodnija u kostimima Betmena i Robina.

Olimpijci za borbu protiv gladi
Olimpijci, osvajači medalja u Londonu, uputili su otvoreno pismo britanskom premijeru Dejvidu Kameronu, apelujući da iskoristi prisustvo velikog broja stranih zvaničnika i pokrene međunarodnu inicijativu u borbi protiv gladi.

Lenon i Merkjuri

Lik i muzika Džona Lenona: Pesmu Imagine, izveo je hor iz Liverpula, njegovog rodnog grada. Sa zvučnika je odzvanjao i dobro poznati glas Fredija Merkjurija, i kultne pesme Bohemian Rhapsody.


Sledeće Olimpijske igre biće održane u Brazilu. Zato se na stadionu pojavio i legendarni fudbaler Pele.

Sportisti, spremite se, vidimo se u Brazilu...

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.