POŠTAR 064 – DINAMO MOSKVA: Poraz na startu plej-ofa

Odbojkašice Poštara 064 poražene su u prvoj utakmici plej – ofa Indesit lige šampiona od Dinama iz Moskve sa 3:1 (22:25, 25:22, 25:17 i 25:20). Utakmica je odigrana u dvorani Sport Eko, pred oko 1000 gledalaca. Pošar 064 je osvojio prvi set, ali u nastavku izabranice Darka Zakoča nisu uspele da se odbrane od naleta odličnih Ruskinja.

Pre početka utakmice, Nafiz Pekel iz Turske, supervizor CEV, predao je Silviji Popović, liberu Poštara 064, trofej namenjen najboljoj primačici preliminarne faze Indesit lige šampiona:

Kada sam čula da sam u krugu najboljih igračica bila sam zaista iznenađena. Ova nagrada je i za mene i za tim podstrek i motivacija da radimo što jače i da se i dalje usavršavamo. Nadam se da ću ovu nagradu uspeti da opravdam dobrom igrom u budućnosti”, rekla je Silvija.

Nakon odličnih igara u grupi, Poštar 064 je u prvoj rundi plej-ofa naišao na najjačeg protivnika, Dinamo iz Moskve, ali i trener i igračice obećavaju borbu do poslednjeg poena. Trener Zakoč bio je jako zadovoljan prikazanom igrom u prvoj utakmici:

“Nadam se da smo osvojili simpatije javnosti i ovom utakmicom, jer nismo ustuknuli pred protivnikom, koji je jako moćan i tu svoju snagu je demonstrirao i večeras. Ponosan sam na devojke, jer su dale svoj maksimum i suprotstavile su se ekipi koja je znatno snažnija i iskusnija. Imaju ogromnu prednost u visini i uvek su je koristile kada im se ukazivala prilika. Određene periode igre smo uspeli da ih iskontrolišemo i da ih držimo odvojene od mreže. To smo krunisali u prvom setu, osvajanjem seta. Srce je svakako htelo više i u pojedinim momentima smo i verovali da zaista možemo bolje, ali ukupno gledano, igrajući sa ekipom koja ima ambicije za sam evropski vrh, potvrdili smo kvalitet koji smo pokazali i u ligaškom delu Lige šampiona”.

O ambicijama za Moskvu:
Bitno je da ni tamo ne pokleknemo. Pokušaćemo da ispravimo greške iz prvog meča i da tamo odigramo kvalitetan meč u kome ćemo ih pre svega namučiti.”

Legendarna ruska igračica, Irina Kirilova, koja sa 44 godine i dalje aktivno igra, zadovoljna je pobedom ostvarenom u Beogradu:
Srećni smo zbog pobede, jer je utakmica bila jako teška. Nismo bili kompletni, tako da ćemo u drugi meč ući još opreznije, jer će nam i u Moskvi sigurno biti teško. Poštar 064 je zaista odlična ekipa”.

Jovana Vesović je i dalje optimista:
Zašto bismo se predavale? Ušle smo i u ovaj prvi meč maksimalno motivisano, a to se videlo i po setu koji smo osvojile. Bilo je dosta grešaka sa naše strane i pada koncentracije, što je svakako doprinelo porazu. Uprkos svemu, zadovoljni smo kako smo odigrali. Za revanš ćemo se pripremiti, tako što ćemo pogledati gde smo grešili i potrudićemo se da ponovimo ono što je bilo dobro.

Revanš utakmica će se odigrati u Moskvi, narednog četvrtka, 19. februara od 20.00 časova po lokalnom, odnosno 18.00 časova po našem vremenu. 

Katarina Stojković 
12.02.2008.

Pogledajte još