GIF HUMOR: Najapsurdniji momenti ceremonije zatvaranja OI!

Sjajni britanski glumac Timoti Spal je na ceromoniji zatvaranja Olimpijskih igara u Londonu imao verovatno najneobičniju ulogu u svojoj plodnoj karijeri: dobio je zadatak da bude Vinston Čerčil. To bi bilo sasvim u redu da nije u scenariju bilo osmišljeno da Čerčil treba da iskoči iz Big Bena i recituje Šekspira?!

(old_image)

Od svih scena iz serije "Mućke", organizatori zatvaranja OI 2012 su setili baš one kada Del Boj odeven u kostim Betmena iskače iz čuvenog žutog kombija na tri točka. Među bezbroj muzičkih tačaka plus nedavni tragičan događaj na projekciji novog filma o Betmenu - mnogi su pomisli da automobil koji ekslodira sa maskiranim Mračnim vitezom ipak malo previše. Naravno, oni koji ne znaju Troterove su verovatno tako nešto pomislili, a u mnogim zemljama ovaj sitkom nije ni emitovan.

(old_image)

Sve teoretičare zavere posebno je zaintrigirao "trouglasti momenat" u scenografiji. Iluminati ili prosto svetleći trouglovi?

(old_image)

Džordž Majkl se vratio na scenu nakon ozbiljne borbe sa zapaljenjem pluća koje je ugrozilo i njegov život. Na sreću, Džordžovi kukovi su u redu i odlično je njima "mešao", ali malo ko nije komentarisao njegov kajš u obliku svetleće mrtvačke lobanje.

(old_image)

Na velikom muzičkom spektaklu, jer zatvaranje OI 2012, je zapravo to i bilo - malo sporta, puno muzike - žurka je mogla da počne kada je Fatboy Slim krenuo da "roka" po gramofonima. To bi bilo u redu da poznati DJ nije razigravao prisutne iz ogromnog oktopoda na naduvavanje?!

(old_image)

Džesi Džej jeste zvezda današnjice, ali da li je baš toliko velika da peva duže od Pet Shop Boysa?! A i kostim joj je bio možda ipak primereniji za gimnastičarku...

(old_image)

Gitarista čuvene britanske grupe Queen - Brajan Mej imao je frizuru za pamćenje, a srpskoj publici zapalo je za oko koliko likom podseća na predsednika Tomislava Nikolića. Liči ili ne?

(old_image)

Zamislite kada bi Pajtonovci bili časne sestre na rolerima... Ups, neko je to već zamislio i sve to uz stihove legendarne pesme "Always Look On The Bright Side Of Life".

(old_image)

Spice Girls su se specijalno okupile za ceremoniju zatvaranja Olimpijskih igara u Londonu. Voleli ih ili ne, ali one jesu deo britanske istorije pop muzike. Mada, ovaj nastup bi istorija ipak trebalo da zaboravi, što će biti teško jer Poš Spajs tj. Viktorija Bekam je tako zadivljujuće glumila statuu, dok su njene koleginice pokušavale da plešu kao u dobra stara vremena.

(old_image)

Džon Lenon jeste britanska legenda. Da li je u redu da se njegov lik raspadne na sred stadiona?!

(old_image)

Apsurdni momenti ili ne, ali ceremonija zatvaranja Olimpijskih igara u Londonu bila je muzički spektakl za pamćenje, koji će posebno ceniti svi ljubitelji britanskog popa. Jer,

Muzički tobogan Velike Britanije bez The Rolling Stonesa, Radioheada, Joy Divisiona i Coldplaya?! Veliki muzički minus za u suštini zabavan spektakl.

Velika Britanija jeste jedna od muzički najraskošniji zemalja sveta. Mada, i pored bezbroj odličnih nastupa, neki muzičari nisu dobili svoje mesto na ovoj fešti, što s pravom kritikuju ljubitelji britanske muzike kojih ima na svim krajevima sveta.

Šta se tebi svidelo na ceremoniji zatvaranja Olimpijskih igara u Londonu?
A šta ti je bilo najapsurdnije?

GIF inspiracija: BuzzFeed.com

Pogledajte još