Danas počinje deseti Beer fest!

"Cene piva biće niže nego u kafićima, a skuplje nego u radnjma. Ulaz je besplatan i mislim da će Bir fest biti pristipačan za sve", kazao je predstavnik Beogradske kulture mereže, organizatora tog festivala, Dejan Grasić.

U organizaciji festivala učestvuje oko 3.000 ljudi, a biće i oko 300 pripadnika obezbeđenja, kao i policija na konjima i patrole Žandarmerije.

"Neko će reći da je to previše, ali moramo da naučimo da se ponašamo. Kad naučimo da se ponašame i mere obezbednja će biti manje"
, kazao je Grasić.

Prošle godine na Bir festu deset osoba u publici je ubodeno nožem, a za taj napad nedavno su osuđeni Ljubomir Trifunović (20), Jovan Jeremić (22) i Aleksandar Radović (22). Trifunović na sedam godina zatvora, Jeremić na pet godina i devet meseci, a Radović na osam meseci zatvora.

Prostor u blizini usća na kojem će će održavati taj festival danas je obišao i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić, koji je pozvao Beograđane i sve goste festivala da se primereno ponašaju.

"Apelujem da se poštuju pravila, hajde da pokažemo da smo dobri organizatori ovakvih manifestacija i dobri domaćini svima koji dolaze u Beograd", kazao je Šapić.

Među bendovima koji će zabavljati publike najviše ih je sa prostora bivše Jugosavije poput "Crvene Jabuke" i "Plavog orkestra" iz Bosne i Hercegovine, zatim "Psihomodopopa" i "Hladnog piva" iz Hrvatske, "Sidarte" iz Slovenije i gitariste Vlatka Stefanovskog iz Makedonije.

Među bendovima iz Srbije koji će nastupati na Bir festu su i "Piloti".

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.