Težak period za Srbiju i Balkan

BEOGRAD, 13. avgusta 2012. (Beta) - Šef misije OEBS-a u Srbiji Dimitrios Kipreosom ocenio je u ponedeljak na sastanku s prvim potpredsednikom srpske Vlade i ministrom odbrane Aleksandarom Vučićem da je ovo težak period za Srbiju i Balkan, ali da će uspeh nove Vlade biti krucijalan za razvoj celog regiona, saopšteno je iz Vlade.

Ambasador OEBS-a čestitao je Vučiću na imenovanju i naglasio da Evropa mnogo očekuje od nove Vlade Srbije, dodaje se u saopštenju Vlade Srbije posle sastanka.

"Misija OEBS-a u Srbiji izmedju ostalog želi da unapredi saradnju sa Ministarstvom odbrane", istakao je Kipreos i pozdravio učešće pripadnika Vojske Srbije u mirovnim misijama, što je pokazatelj političke volje da Srbija učestvuje u osnaživanju medjunarodne bezbednosti.

Vučić se na početku razgovora zahvalio na podršci koju misija OEBS-a pruža Republici Srbiji, ali i Ministarstvu odbrane i kao posebno važnu istakao saradnju na programu razvoja kapaciteta za upravljanje zalihama konvencionalne municije Republike Srbije kao i u procesu demokratizacije bezbednosnih snaga i sistema odbrane.

Pogledajte još