Poljubi me

Jedan od simbola Vrnjačke Banje jeste Most ljubavi. Priča kaže da su se negde pred Prvi svetski rat zavoleli učiteljica Nada i oficir Relja. Kada je počeo rat, Relja je otišao i sa vojskom stigao do Grčke, gde se zaljubio u Grkinju zbog koje je zaboravio svoju Nadu. Ona je tugovala, kopnela i umrla mlada i nesrećna. Devojke, potresene Nadinom sudbinom, u želji da sačuvaju svoju ljubav, na katance ispisuju imena svojih dragana i vezuju za ogradu mosta gde su se Nada i Relja nekada sastajali. Prilikom jedne od mnogobrojnih poseta Vrnjačkoj Banji, ovu priču je čula Desanka Maksimović i napisla jednu od svojih najlepših pesama „Molitva za ljubav“.

Za Dan zaljubljenih, u subotu 14. februara tačno u 12.00h, na Mostu ljubavi biće organizovano takmičenje za najduži poljubac, pod nazivom „Poljubi me“.

Za najuspešnije takmičare pripremljene su vredne nagrade (nakit "Swarovski", tretmani u velnes centru, svečane večere u restoranima i picerijama, makete Mosta ljubavi itd.).

Most će za ovu priliku biće posebno ukrašen stotinama balona u obliku srca, od kojih će biti i napravljena velika kapija na sredini mosta. Manifestaciju će voditi dva voditelja, uz plesni program i veliki broj animatora, artista. Puštaće se veliki broj helijumskih balona, na kojima će biti zakačene ljubavne poruke, a najlepša će dobiti nagradu.

Nagrade će biti dodeljene u kategorijama:

• Najduži poljubac

• Najstariji par

• Najromantičniji par

• Najatraktivniji par

• Najlepša ljubavna poruka

Organizator manifestacije je Turistička organizacija Vrnjačke Banje, a pokrovitelj Skupština opštine Vrnjačka Banja.

Pogledajte još