Robles zbog povrede propušta takmičenja u zatvorenom

HAVANA, 12. februara 2009. (Beta-AP) - Kubanski atletičar Dajron Robles propustiće ostatak trkačke sezone na takmičenjima u zatvorenom zbog povrede tetive kolena na levoj nozi

Kubanski sprinter pogoršao je povredu tetive na trci na 60 metara sa preponama, na takmičenju u francuskom mestu Lievinu.

"Trener Santjago Antunjer odlučio je da Robles do kraja sezone ne učestvuje na takmičenjima u zatvorenom. Povreda nije opasna, ali je izazvala zabrinutost u njegovom štabu", navodi se u saopštenju organizatora atletskog takmičenja u Birmingemu.

Robles je osvojio zlatnu olimpijsku medalju na trci na 110 metara sa preponama u Pekingu i svetski je rekorder u toj disciplini. Očekuje se da će se Kubanac do avgusta oporaviti od povrede, kada u Berlinu počinje Svetsko atletsko prvenstvo.

On zbog povrede neće učestvovati na takmičenjima u Geteborgu i Štutgartu.

"Dajronova povreda nije ozbiljna. Za sada će propustiti dva takmičenja, a otići će na Kubu gde će nastaviti sa lekarskim tretmanima. Povrede pogađaju sportiste, a najvažnije je da se on potpuno oporavi i spremno ode na Svetsko prvenstvo", rekao je član kubanskog Atletskog saveza i bivši takmičar u skoku u vis Havijer Sotomajor.

Pogledajte još