Nikolić: Olimpijci su najvrednije što Srbija ima!

Nikolić je, obraćajući se srpskim olimpijcima na dočeku na aerodromu "Nikola Tesla", rekao da im se obraća u ime svih koji su se sa njima radovali i tugovali, strepeli i voleli ih.

On je naveo da smo imali pravo da očekujemo od njih medalje, a oni imali pravo da nas opomenu da ne očekujemo previše naglas.

"Osvajali smo medalje, pobeđivali, gubili, sve je to deo života. Ponosan sam na njih i sve vreme u olimpijskom selu niste čuli nijednu ružnu reč, niko, čak i oni koji su osvojili manje nego što je objektivno bilo moguće nije pokazao nekom arogancije ili nedoličnim ponašanjem da je nečim nezadovoljan", rekao je predsednik Srbije.

"Ova naša država pred velikim iskušenjima ima radost povratka sa olimpijskih igara - prenestite tu radost građanima Srbije", dodao je Nikolić.

(old_image)

On je naglalsio da "ove devojke i ovi momci najviše vrede, vrede više od nas ne samo noćas i oni su uspeli u konkurenciji sa celim svetom i Srbija će da se uči od njih", i pozvao sve one koji imaju malo više od običnih ljudi da sve što imaju viška ulože u sport kako bi svi imali mnogo više razloga za radost i sreću nego do sada.

"Hvala vam - u najtežim uslovima ste uradili ono što mnogo bogatiji, srećniji sa mnogo sređenijim životom nisu uspeli i želim da budete za nauk, da budete primer da se na vas ugledaju naša deca kako biste jednog dana imali ne četiri nego 40 medalja, ali verujte i ovih četiri su drage kao da ih je bilo četrdeset", rekao je Nikolić.

"Hvala vam u ime svih koji smo to gledali i sa vama se radovali i tugovali. Sve najbolje", poručio je predsdnik Srbije srpskim olimpijcima.

POGELADAJ VIDEO: Srpski olimpijci stigli u Beograd

Olimpijce su dočekali rodbina i prijatelji, kao i brojne novinarske ekipe i navijači koji su došli da im čestitaju uspehe postignute na Olimpijskim igrama u Londonu.

Srpski olimpijci vratili su se iz Londona sa četiri medalje - zlato je osvojila u tekvondou Milica Mandić, srebro Ivana Maksimović u streljaštvu, a bronzane medelje vaterpolo reprezentacija i strelac Andrija Zlatić.

Tanjug,
Foto Rade Prelić

Pogledajte još