Predsednik SO Surčin iz SNS, DS bojkotuje

BEOGRAD, 14. avgust 2012. (Beta) - Novoizabrani predsednik Skupštine opštine Surčin Stevan Šuša izjavio je u utorak da očekuje da će odbornici Demokratske stranke (DS) učestvovati u radu sednice na kojoj će biti formirana opštinska vlast i da će pomoći njen rad.

"Još nismo konstituisali kompletnu vlast, to pokušavamo da učinimo u što kraćem roku. Očekujemo da naredne nedelje održimo još jednu sednicu na kojoj ćemo izbrati predsednika opštine i sve organe da bi opština mogla da funkcioniše", kazao je za Agenciju Beta Šuša, lokalni funkcioner SNS-a koji je izabran za predsednika SO Surčin, kod Beograda.

Novu lokalnu vlast čine koalicija SNS-URS-SPS, a sednici nisu prisustvovali odbornici DS (11) i Pokreta za Bogatu opštinu Surčin (5).

Po njegovim rečima, odsustvo opozicionih odbornika je loša poruka gradjanima Surčina da opozicija ne prihvata realnost. "Nadamo se da će odbornici DS doći na tu sednicu i prisustvom pomoći u radu Skupštine opštine", kazao je on.

Šuša je ocenio da ova sednica pokazuje da se u Surčinu postuje volja gradjana i da niko nikome ne može oduzeti mandate ucenama i pretnjama.

Pogledajte još