Potpisan Memorandum o saradnji za izgradnju mini pič terena

BEOGRAD, 13. februara 2009. (Beta) - Memorandum o razumevanju i saradnji o realizaciji projekta o izgradnji mini pič terena, između Ministarstva omladine i sporta, Fudbalskog saveza Srbije (FSS) i Vlade Norveške, vrednom 1,5 miliona evra, potpisan je u Beogradu.

U projekat izgradnje mini pič terena - malih fudbalskih terena sa veštačkom travom, Ministarstvo omladine i sporta, FŠ i Vlada Norveške uložiće po 500.000 evra, dok će se u projekat uključiti i lokalna samouprava.

Planirano je da se izgradi 50 mini pič terena.

Osnovni cilj projekta je unapređenje brige o deci i omladini kroz unapređenje uslova za učešće u sportskim aktivnostima, unapređenje zdravlja i razvoja mladih, kao i planiranje razvoja i održavanja sportskih terena.

Organizatori projekta će objaviti i javni poziv opštinama koje su zainteresovane da se na njihovim teritorijama izgrade mali tereni, a očekuje se da će projekat biti završen za nešto više od godinu dana.

Predsednik FSS Tomislav Karadžić rekao je da očekuje da će se uključivanjem zainteresovanih u ovaj projekat sakupiti još novca, kako bi se došlo do sredstava od ukupno dva miliona evra.

"Potpisali smo memorandum kako bismo objedinili novac za izgradnju malih terena. Očekujem da će ostali zainteresovani uložiti novac, kako bismo izgradili više od 50 terena, čime bi došli do broja od 90 takvih igrališta", rekao je Karadžić i dodao da očekuje da će projekat biti završen za godinu i po dana.

Karadžić smatra da će se izgradnjom novih terena deca i mladi okrenuti sportu i da je ovaj projekat značajan iskorak i nastavak saradnje sa Ministarstvom omladine i sporta.

Predsednik FSS je istakao da je zatvorena finansijska konstrukcija za izgradnju srpske Kuće fudbala i dodao da je vreme da se publici u Srbiji vrati poverenje u fudbal.

"Kuća fudbala i projekat mini terena su ulaganje u mladost i preporod fudbala, a najlepši ton i bolju reprezentaciji daje selektor Radomir Antić. Optimista sam", dodao je on.

Pogledajte još