Predao se treći osumnjičeni za ubistvo Marijana Kozme

BEOGRAD, 13. februara 2009. (Beta) - Ivan Stojka, treći osumnjičeni za ubistvo rumunskog rukometaša Marijana Kozme i ranjavanje Srbina Žarka Šešuma i Hrvata Ivana Pešića, dobrovoljno se predao mađarskoj policiji, javila je novinska agencija MTI.

Kako je javila MTI, Stojka se noćas, u pratnji svog advokata, predao policiji, koja ga je odmah sprovela u pritvor.

Prema navodima mađaraske agencije, pre predaje, Stojka je svojoj porodici poslao pismo, u kojem je najavio da će otići u policiju.

Majka osumnjičenog, Eva Stojka prekjuče je mađarskim novinarima rekla da njen sin nije ubica i da beži od policije samo zato što je uplašen zbog lažnih optužbi.

Mađarska policija prošle nedelje je raspisala poternicu za Stojkom i obećala nagradu od milion forinti za svaku informaciju o odbeglom.

Početkom prošle nedelje austrijska policija je u pokrajini Štajerskoj uhapsila i Šandora Rafaela i Đezu Nemeta, koji su takođe osumnjičeni da su učestvovali u incidentu.

Stojka, Rafael i Nemet osumnjičeni su da su u noći između 7. i 8. februara u noćnom klubu "Patriot" u Vespremu nožem usmrtili Marijana Kozmu, da su Žarku Šešumu polomili jagodičnu kost, a Ivana Pešića uboli u bubreg, koji su kasnije lekari morali da mu odstrane.

Sva trojica su igrali za istoimeni rukometni klub.

Pogledajte još