Dačić obećao stan Milici Mandić

Na prijemu za reprezentativce Srbije koji su učestvovali na upravo završenim Olimpijskim igrama, Dačić je rekao da nema razvoja sporta bez ulaganja i obećao da će Vlada pomoći iz državnog budžeta koliko bude mogla.

Kako je rekao, Vlada će pozvati preduzeća i pojedince da ulažu u sport da bi olimpijci imali što bolje uslove za pripremu, i osvojili što više medalja na predstojećim Olimpijskim igrama u Riju, u Brazilu.

Sportisti Srbije su na olimpijskim igrama u Londonu osvojili četiri medalje. Država im je obećala i novčane nagrade: 35.000 evra za zlato, 30.000 za srebro i 25.000 za bronzanu medalju.

"Vlada će doneti odluku o nagradama kada donesete dokumentaciju, a dokumentacija su medalje", rekao je premijer.

"Svako ulaganje u vas je neprocenjiv profit. Vi ste doprineli da se poboljša ugled Srbije. Ono zbog čega je cela Srbija bila ponosna jeste kakav ste odnos imali prema svojoj zemlji", rekao je Dačić.

Po rečima Dačića, građani su Milicino pevanje himne na dodeli zlatne medalje u tekvondu dočekali "sa suzama i ponosom".

"Vi ste ponos naše zemlje. Vi ste primer kako se neko bori za svoju zemlju, da ne treba odustajati i da ima šanse za pobedu do poslednje sekunde. Vi ste bili primer kako država koja spada u red siromašnijih može da iznedri šampione", poručio je Dačić olimpijcima.

Na prijemu su bili ministarka sporta Alisa Marić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac i ministar za rad i socijalna pitanja Jovan Krkobabić.

Dačić je rekao da će vlada u četvrtak doneti odluku da se reši stambeno pitanje Milice Mandić: "Ko će da živi sa njom neka sama odluči u to neće da se meša vlada", rekao je Dačić u šali.

Kako je premijer naveo u istom tonu, on je svoje zdravlje proteklih dana narušio zbog vaterpolista - od uzbuđenja.

Pozdravljajući sportiste, ministarka Marić je rekla: "Srbija će znati da ceni vaše rezultate i da to nagradi".

I vaterpolista Vanja Udovičić je rekao da se nada će sportisti iz Sbrije na Igrama u Brazilu osvojiti više medalja. Kako je ukazao, za to im je potrebna pomoć i države, i društva.

Osvjačica srebrne medalje u streljaštvu Ivana Maksimović rekla je da su olimpijci dali sve od sebe, a Milica Mandić da je svako pružio maksimum.

Olimpijci su, kako su naveli, zadovoljni noćašnjim dočekom na beogradskom aerodromu.

Beta

Pogledajte još