Požrtvovani otac završio triatlon noseći bolesnu ćerku

Požrtvovani otac Rik Van Bik (39) odlučio je da svoju trinaestogodišnju ćerku Medison obolelu od cerebralne paralize ne liši ni jednog zajedničkog trenutka koji im oboma mnogo znači. Sa svojom bolesnom ćerkom, Rik je zajedno plivao, vozio bicikl i trčao i tako s uspehom završio trialton.

Tokom dela kada su plivali Rik je ćerku vukao za sobom u kajaku, a kada su trčali ona je bila iza njega u kolicama. Ovaj njegov podvig i ljubav prema ćerki Medison doneli su mu titulu oca veka, a fotografija sa Facebooka na kojoj je nosi u naručju na trialtonu u Mičigenu fascinirala je i dirnula celu planetu.

(old_image)

Ovo nije prvi put da Rik i Medison učestvuju u sportskim događajima. Do sada su učestovali na više od 70 takmičenja, uključujući polu-maratone i triatlone, piše britanski "The Daily Mail".

Odluka da učestvuje na takmičenjima sa ćerkom koja ne može da govori i hoda, Bik objašnjava činjenicom da ona uživa u boravku u prirodi.

- Funkcioniše kao dete od tri miseca, ali u jedno smo sigurni - ona uživa da bude napolju, u vodi, da oseća vetar u kosi - kaže Rik.

Rik je u cilj ušao noseći Medison u rukama. Svaka im čast!

Pogledajte još