Bivši šef BBC-ja Tompson novi direktor Njujork tajmsa

NJUJORK, 15. avgusta 2012.(Beta-AFP) - Tompson (55), koji je bio čelu BBC-ija od maja 2004. godine, preuzeće dužnost u Njujork tajmsu u novembru, saopšteno je iz američkog lista koji izdaje nekoliko nacionalnih i regionalnih novina i ima nekoliko internet izdanja.

On će se koncentrisati na rast, elektronsku inovaciju i medjunarodno širenje, dodaje se u saopštenju. Kompanija Njujork tajms ostala je bez generalnog direktora u decembru kada je otišla Džanet Robinson.

Mark Tompson proveo je celu svoju karijeru u BBC-ju uz kratak prekid dok je radio za britanski TV Kanal 4, izmedju 2002. i 2004. godine. On je u martu najavio da namerava da napusti BBC posle Olimpijskih igara u Londonu, koje su završene u nedelju.

Tokom osam godina na čelu BBC-ja Mark Tompson je pomogao da se "proširi identitet marke na nove proizvode i na elektronske servise", navodi se u saopštenju Njujork tajmsa i dodaje da je zbog toga "idealan kandidat" da vodi Njujork tajms u trenutku kada se kompanija koncentrise na rast i širenje preko interneta na globalnom nivou.

Pogledajte još