Muzičari sviraju u čast Šabana Bajramovića

NIŠ, 15. avgusta 2012. (Beta) - Besplatnim koncertom na keju pored Nišave ispred spomenika pevaču romske muzike Šabanu Bajramoviću, u sredu uveče se nastavlja dvodnevni program "Prijatelji Šabanu" kao uvertira za medjunarodni džez festival Nišvil 2012.

Muzičari iz Srbije, regiona i sveta sviraće po jednu pesmu ispred spomenika Bajramoviću. Hrvatski muzičar Dado Topić sinoć je oduševio Nišlije obradom pesme "Geljam dade".

"Sa renesansom etno muzike globalno gledano, nama se dogodio Šaban, a kako smo svi mi svoje korene vukli iz bluza jer to je bila prva muzika koju smo slušali na radiju i sa ploča pre nego što je pop i rok došao na ove prostore, najviše je bilo džezera koji su svirali bluz šablone", rekao je Topić agenciji Beta.

"Kad spojite bluz i Šabana, tu prepoznate jako puno analogija u zvuku i u interpretaciji u onome što je duboko emotivno i što se samo kod velikih muzičara oseća", dodao je Topić.

Na River stejdžu u programu "Prijatelji Šabanu" sinoć su nastupili i Alexandre Cunha Quintet iz Brazila i Šaban Bajramović International Tribute Bend.

Pogledajte još