Juniori Srbije u četvrtfinalu prvenstva Evrope

Juniori Srbije obezbedili su treće mesto u grupi i u borbi za polufinale igraće 17. avgusta sa Bugarskom ili Rusijom.

Izabranici selektora Dejana Mijatovića su tokom gotovo celog meča imali prednost, ali ipak nisu mogli da završe utakmicu bez drame. Imali su nešto slabiji period u trećoj četvrtini, što su borbeni Grci iskoristili da uhvate priključak i u jednom trenutku ugroze već viđenu pobedu.

U penal završnici sve je rešeno 11 sekundi pre kraja susreta, kada je pri rezultatu 62:59 Nikola Radičević zabeležio skok u napadu posle čega je Luka Anđušić sigurno realizovao oba slobodna bacanja i odveo Srbiju u četvrtfinale.

"Bila je ovo dosta teška utakmica. Otvorili smo kako treba, kontrolisali 20-23 minuta, a onda nam se desilo isto kao i protiv Italije i Litvanije, da rivali trojkama preokrenu rezultat. Tražili smo petorku koja bi iznela finiš i našli smo je kada smo Mihajla Andrića stavili na četvorku i Nikolu Jankovica na peticu", izjavio je Mijatović, dodajući da je granitna odbrana iznela utakmicu, kao i ofanzivni skokovi Nikole Radičevića i Nikole Jankovića.

"U četvrtfinalu najverovatnije idemo na Bugare, ali je velika stvar što su momci naučili kako se igraju ovakve utakmice. Sledi nam ona najvažnija posle koje bismo mogli da obezbedimo primarni cilj, plasman na svetsko prvenstvo i borbu za medalje", poručio je Mijatović.

Najefikasniji u srpskom timu bili su Janković sa 20 i Anđušić sa 17 poena, dok je kod Grka Kamperidis ubacio 17, a Slafcakis 16 poena.

(Tanjug)

Pogledajte još