Da vam morska boja što duže traje

Hidratacija kože

Izlaganjem suncu koža gubi vlagu, pa je hidratacija od izuzetne važnosti. Nakon svakog sunčanja, a i nakon povratka s godišnjeg odmora, upotrebljavajte losion za telo. Na tržištu postoje losioni za telo namenjeni koži nakon sunčanja koji produžavaju preplanulost. Sastojci kao što su aloe vera, shea maslac, maslinovo ili jojoba ulje omekšavaju kožu i zadržavaju preplanulost.

Losioni za telo i maske koji sadrže sastojke poput krastavaca, limuna i mleka mogu da izbele kožu, pa ih izbegavajte, savetuje sajt "She".

Ishrana

Preplanulost produžava i ishrana bogata vitaminom A, C i E koji se nalaze u povrću, voću, mleku, jajima i sirevima. Vitamin A i karoten nalaze se u lubenici, šargarepi, dinji, marelicama, breskvama, spanaću, jajima, ribi i maslinovom ulju. Paradajz, pistaći i mlečni proizvodi, kao i ostala hrana koja je bogata bioflavonoidima i vitaminom E takođe podstiče proizvodnju melanina. Ne zaboravite i na dovoljan unos vode.

Tuširanje i kupanje

Kako koža ne bi bila suva i kako biste sprečili ljuštenje, obavezno uradite dobar piling pre izlaganja suncu. Nakon sunčanja se preporučuje ležanje u punoj kadi, a pri tuširanju treba koristiti blage kremaste proizvode na bazi ulja, ali obavezno smanjiti trljanje grubim sunđerima i mrežicama za kupanje.

Depilacija

Najbolje je depilirati kožu pre odlaska na more, a ako želite da zadržite preplanulost, koristite epilator umesto žileta jer on svaki put uklanja površinski sloj kože.

Maska za lice

Operite lice svetlim čajem i nanesite masku od pulpe paradajza koju ćete ostaviti da stoji 15 do 20 minuta na licu.

priredila:

Pogledajte još