Sindikat: Smeniti Natu Mesarović

BEOGRAD, 16. avgusta 2012. (Beta) - Sindikat zaposlenih u pravosudnim organima Srbije zatražio je u četvrtak smenjivanje Nate Mesarović sa funkcije predsednika Vrhovnog kasacionog suda.

"Sindikat pravosudja Srbije ne želi da moli Natu Mesarović da podnese ostavku. Prvi put smo je molili da podnese ostavku još 9. marta 2010. godine jer smo slutili da nije dostojna da obavlja funkciju predsednika Vrhovnog kasacionog suda i Visokog saveta sudstva", piše u saopštenju tog sindikata.

Sindikat je naveo da je "očigledno da je sumnja u dostojnost Nate Mesarović bila opravdana" i podsetio da je upozoravao da će doći do kolapsa pravosudja i propasti reforme pravosudja sprovedene po "hitnom postupku" koja nije dovela do željenih rezultata.

"Naše inicijative i upozorenja namerno su arogantno ignorisali zbog toga što im cilj i nije bio da pravosudje bude delotvorno i korisno za gradjane, već da ga još više ograniče, zatrpaju i zastraše kako bi bilo poslušnije", piše u saopštenju i dodaje da je reforma pravosudja, bez prethodno obezbedjenih uslova, dovela do još većeg zaostatka u radu pravosudja.

Pogledajte još