Pomama za sado-mazo seksom zbog knjige

Knjiga "Pedeset nijansi siva" (Fifty Shades of Gray) je napravila pravu pometnju u svetu! Ne samo što beleži neverovatnu čitanost, već počinje i da preoblikuje seksulne želje i navike sve većeg broja ljudi.

Najnovije istraživanje jednog internet sajta za upoznavanje parova pokazuje da sve više ljudi, upravo zbog ove knjige, želi da se upusti u sado-mazo odnose koji uključuju vezivanje, dominaciju i potčinjenost. Analiza pokazuje kako se na ovom sajtu može pronaći sve više imena glavnih junaka ove knjige - Kristijan Grej i Anastasija Stil.

U istraživanju je učestvovalo1,6 miliona članova tog sajta, a to su uglavnom ljudi iz Amerike, Velike Britanije i Kanade. Tom prilikom je otkriveno da 79 odsto žena želi neki odnos u kojem će biti potčinjene dominantnom muškarcu, a oko 90 odsto muškaraca priželjkuje da imaju podčinjenu partnerku, prenosi "Metro-portal".

Iako ovo nije najmerodavniji metod, neki zaključci se ipak mogu izvući iz ovog istraživanja. Naime, sve više žena uživa u pomisli da su podčinjene i žele seks sa dominantnim muškarcem.

Već su reagovali i neki psiholozi upozoravajući da knjiga "Pedeset nijansi siva" ima štetan učinak jer veliča nezdrave veze i odnose.

Da podsetimo, knjiga "Pedeset nijansi siva'" je prva knjiga spisateljice E. L. James i u Srbiji je već objavljena u izdanju "Lagune".

Priredila:

Pogledajte još