URS optužuje Čanka da manipuliše Vojvodinom

BEOGRAD, 16. avgusta 2012. (Beta) - Član Predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije Slobodan Maraš optužio je u četvrtak predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka da najavama kako će internacionalizovati pitanje te pokrajine samo stvara tenzije, a ne nudi nikakva rešenja.

"Čanak nudi scenario koji je mnogo puta vidjen u proteklih dvadeset godina, da se zbog dnevnopolitičkih potreba intrnacionalizuje neko pitanje i stvaraju tenzije", rekao je Maraš prema saopštenju URS-a.

Kako je naveo, niko ne pita Nenada Čanka što tek sada, šest godina posle donošenja Ustava, potpuno besmisleno traži internacionalizaciju vojvodjanskog pitanja.

"Niko mu ne postavlja pitanje: šta zapravo predlaže, kakav oblik autonomije Vojvodina zaslužuje, da li treba regionalizovati Srbiju itd", rekao je Maraš.

Prema njegovim rečima, Čanak je kao predsednik vladinog Nacionalnog saveta za decentralizaciju trebalo mnogo ranije da pokrene taj proces, a umesto toga sve vreme se čuju njegove izjave tipa "ne može, ne damo, dosta je bilo", a da nije jasno šta u stvari predlaže.

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je nedavno da će odluka Ustavnog suda Srbije o uskraćivanju dela nadležnosti Vojvodini izazvati tenzije i "vruću jesen u Vojvodini".

Pogledajte još