Struja će se uvoziti bez posrednika

BEOGRAD, 16. avgusta 2012. (Beta) - Ministar energetike Srbije Zorana Mihajlović najavila je u četvrtak da će u naredna dva dana odrediti koliki uvoz struje je potreban Srbiji i da će insisitrati da se struja nabavlja direktno od proizvodjača.

Ona je u intervjuu agenciji Beta kazala da je suša jedan od objektivnih razloga za nedostatak struje, ali i da postoje problemi lošeg upravljanje Elektroprivredom Srbije.

"Bojim se da se to javno preduzeće na dosta neodgovoran način ponašalo, odnosno ljudi koji su vodili to javno preduzeće, i da sada Ministarstvo stavljaju pred svršen čin" kazala je Mihajlovićeva.

Ona je dodala da je Ministarstvo iz medija saznalo da je potreban uzvoz struje, a zatim od Elektroprivrede Srbije dobilo zahtev za uvoz i naglasila da su loše planirani remonti jedan od razloga za uvoz struje.

"Čim loše planirate remont vi ste u situaciji da morate da tražite uvoz električne energije", istakla je i navela primer da jedan remont kasni 50 dana, a da je moguće da se dogodili jedna havarija zbog loše uradjenog remonta.

Mihajlovićeva je najavila da će Ministarstvo energetike tražiti izveštaj o remontima i planovima EPS-a, kao i reviziju svih tih planova.

Pogledajte još