Univerzitet u Beogradu na Šangajskoj listi najboljih

BEOGRAD, 16. avgusta 2012. (Beta) - Savetnice predsednika Srbije Stanislava Pak i Jasmina Mitrović Marić izrazile su u četvrtak zadovoljstvo rangom Univerziteta u Beogradu na "Šangajskoj listi" najboljih univerziteta u svetu uz očekivanje da domaće obrazovanje postane još bolje nakon usvajanja dokumenta strategije obrazovanja.

"Savetnice predsednika izrazile su zadovoljstvo i ponos visokim rangom Univerziteta u Beogradu (na 'Šangajskoj listi'), očekujući da će uskoro biti usvojen dokument strategije obrazovanja koji će unaprediti obrazovni sistem u celini", navodi se u saopštenju Pres službe Predsednika Republike nakon razgovora Pak i Mitrović Marić sa delegacijom Univerziteta u Beogradu tokom koga je bilo reči u o problemima u obrazovnm sistemu.

"To je prvi put,od kako je formirana "Šangajska lista" 2003. godine, da se Univerzitet u Beogradu nalazi na listi "Cao Tun", a nalazi se izmedu 401. i 500. mesta i jedina je visokoškolska ustanova iz zemlje na toj prestižnoj listi najboljih svetskih univerziteta", navodi se u saopštenju.

Delegacija u kojoj su bili i rektor Branko Kovačević i državni sekretar Ministarstva prosvete Radivoje Mitrović upoznala je savetnice predsednika sa problemima u obrazovnom sistemu, "sa ciljem da se poboljša život studenata i omogući im kvalitetno, efikasno i relevantno obrazovanje sa praktičnim sadržajima", navodi se u saopštenju.

Pored Kovačevića i Mitrovića u delegaciji su bili i prorektor za nauku Univerziteta u Beogradu Marko Ivetić, profesor Hemijskog fakulteta Tibor Sabo i bivši student BU i novinar "Politike" Stanko Stoiljković.

Pogledajte još