Ko su članice grupe "Pussy Riot" i čime se još bave?

Nadežda Tolokonjikova ima “usne kao Andželina Džoli” i učestvovala je u snimanju orgija samo nekoliko dana pre nego što je rodila dete. Marija Aljohina je pesnikinja i aktivista pokreta za zaštitu prirode, a Jektarina Samucevič je kompjuterski stručnjak – radila je na nuklearnim podmornicama i bavila se eksprimentalnom umetnošću.

Njih tri su se pre sedam godina okupile oko grupe pod nazuvom “Rat” čiji je jedan od projekata bio crtež 65 metarskog penisa na pokretnom mostu u Sankt Peterburgu.

Pre četiri godine su, kao komentar na izbor Dmitrija Medvedeva za predsednika Rusije, u jednom muzeju u Moskvi izvele performans čija su tema bile orgije.

Tolokonjikova ima 23 godine, a roditeljski dom u gradu Noriljsk je napustila kada je imala 17 godina, posle čega je upisala filozofiju na državnom univerzitetu u Moskvi. Glavna članica “Pusi rajota” postala je pošto se udala i bila u poodmakloj trudnoći.

Od detinjstva sam volela da budem u ekstremnim situacijama. Uvek su mi bile potrebne neobične stvari”, rekla je ona u jednom intervjuu.

Kako navodi Asošijeted pres, učestvovala je u snimanju orgija nekoliko dana pošto je prošao termin za rodjenje njenog deteta. Komentarišući, rekla je da je želela da seksom ubrza porođaj.
Marija Aljohina, pesnikinja i majka petogodišnjeg dečaka, intenzivno se bavila humanitarnim radom i bila aktivna članica pokreta za zaštitu prirode.

Pogledajte još