Novak preko Čilića do polufinala

Drugi teniser sveta bez većih problema došao je do sedme pobede nad Čilićem u isto toliko međusobnih duela. Bio je izrazito bolji tokom celog meča, tako da očekivani trijumf nijednog trenutka nije dolazio u pitanje.

Agresivan u pravom trenutku, siguran na servisu, Đoković je preciznim udarcima strpljivo i lako osvajao poene, nametnuvši ritam koji mu je odgovarao. Najbolji srpski teniser nije uložio previše napora pošto je Čilić bio bez ikakvog rešenja za protivigru.

Ne može se reći da petnaesti teniser sa svetske rang liste nije uložio trud i znanje da zaustavi zahuktalog Srbina, međutim, razlika u kvalitetu danas je bila očigledna. Đoković je bio superioran i povremenim egzibicionim potezima sasvim je demoralisao protivnika u nadi da pruži čvršći otpor.

Prvi set srpski teniser je dobio nakon brejka već u drugom (2:0) i devetom gemu (6:3), a u drugom je pretežno defanzivnom Čiliću oduzeo servis u trećem (2:1) i u sedmom gemu (5:2).

Već tada je bilo jasno da najbolji hrvatski teniser nema nikakvih šansi da prvi put u karijeri pobedi Đokovića. Srbin je meč završio u "svom" stilu nakon 83 minuta igre, iskoristivši prvu meč loptu.

Đoković se u borbi za finale sutra sastaje sa Argentincem Huanom Martinom del Potrom, koji je ranije danas savladao Francuza Žeremija Šardija sa 6:1, 6:3.

Biće to prilika da se Đoković revanšira Del Potru za poraz na Olimpijskim igrama u Londonu, u meču za bronzanu medalju. Do sada su se sastajali ukupno šest puta, a osim u Londonu, Argentinac je još dobio meč na susretu Dejvis kupa prošle godine u Beogradu, kada je Đoković zbog povrede morao da preda borbu.

Turnir u Sinsinatiju igra se za ukupan nagradni fond od 2,82 miliona dolara.

(Tanjug)

Pogledajte još