Nadal: Moram da slušam lekare

"Moram da budem strpljiv i slušam lekare, a vratiću se kada kolena budu dobro. Najbolja stvar koju sam mogao da uradim je da se zaustavim i odmorim. Da prihvatim trenutnu situaciju i da se uz naporan rad vratim još bolji", izjavio je Nadal na rodnom ostrvu Majorka, a prenosi AP.

Trenutno treći teniser sveta zbog problema sa kolenima ne igra još od poraza na Vimbldonu u junu, a propustio je Olimpijske igre, gde je na otvaranju trebalo da nosi zastavu Španije, kao masters turnire u Torontu i Sinsinatiju.

Osvajač 11 gren slem titula takođe je morao da otkaže dobrotvorni meč sa Novakom Đokovićem na stadionu Reala u Madridu, a pre tri dana odustao je i od predstojećeg Ju-Es Opena. Nije, međutim, zabrinut zbog pada na ATP listi.

"U ovom trenutku moje karijere plasman na rang listi je od najmanjeg značaja. Najvažnije je da budem siguran da sam spreman da se takmičim kao što sam radio u prvih šest meseci ove godine. Posle skoro osam godina rangiranja na prvom ili drugom mestu, mislim da sada biti četvrti ili šesti ne menja ništa", ocenio je Nadal.

Ovo nije prvi put da je povreda udaljila 26. godišnjeg Španca od terena. On je 2009. uzeo pauzu, ali se nakon oporavka vratio jači nego ikada.

Nadal je naglasio da bi voleo da igra za reprezentaciju Španije u polufinalu Dejvis kupa protiv selekcije SAD, od 14. do 16. septembra u Hihonu, ali da ne može ništa da obeća.

"Ako kolena budu u redu do tada i ukoliko me selektor pozove biću srećan da budem tamo. Bilo bi uzbudljivo, sjajan trenutak za povratak, Ukoliko ne, onda ću morati da čekam malo duže", poručio je Nadal.

(Tanjug)

Pogledajte još