Krivične prijave protiv Fonda za razvoj?

Pošto Fond ovih dana dostavi izveštaj revizorskoj instituciji o otklonjenim nepravilnostima, mi ćemo videti šta je urađeno i utvrditi da li ima osnova za pokretanje krivične prijave, rekao je Sretenović.

"Ako je napisano u izveštaju da je otklonjena nepravilnost, a mi utvrdimo da nije, onda ćemo podneti i krivične prijave"
, kaže Sretenović za RTS najavljujući da će rad Fonda ponovo kontrolisati naredne godine.

U Fondu ne žele da govore o primedbama revizora i u saopštenju navode da sada posluju sa dobitkom, da su preduzete mere za sprečavanje zloupotreba i da je uvedena terenska kontrola odobrenih kredita, prenosi RTS.

Na kraju 2010. godine, državni revizor je utvrdio da Fond za razvoj nije radio kako treba jer se nije znalo šta je sa oko 140 milijarde dinara odobrenih kredita.

"Mi nismo mogli da se uverimo u pravni osnov svakog potraživanja, kada je dato potraživanje, kada dospeva za naplatu, koliko rata iznosi da li je poštovana procedura naplate anuiteta svake rate", kaže Sretenović.

Zbog nepravilnosti u radu, revizor je podneo tri prijave za privredni prestup protiv odgovornih i zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Fonda za razvoj.

Tanjug

Pogledajte još