Vučić: Do kraja avgusta istina o kupovini Politike

BEOGRAD, 18. avgusta 2012. (Beta) - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će se do kraja ovog meseca znati potpuna istina o kupovini "Politike" i da je "ista stvar" uradjena i sa kupovinom "Novosti".

"Za 'Politiku' i 'Novosti' potpuno je ista procedura u pitanju, isto su milionski iznosi u evrima, ista kompanija je obavila sve. Ta šabačka firma, odnosno moskovska iz Šapca bila je zainteresovana za 'Novosti' i 'Politiku' i sve je isto obavila", kazao je Vučić u subotu za Radioteleviziju Srbije.

Upitan da li je reč o "Farmakomu", on je potvrdno odgovorio. Pre oko mesec dana, prema zvaničnim informacijama, oko 50 odsto akcija "Politike" prodato je firmi "Ist medija grup" iz Moskve.

Vučić je kazao da će vlada i država zaštititi na najpovoljniji mogući način državnu imovinu.

Prema njegovim rečima, oni koji su na netransparentan način pokušali svoje partije da pretvore u nacionalne institucije biće izloženi oceni javnosti.

"Posle antikorupcijskih zakona, zakona o javnim nabavkama, rebalansa budžeta i životnih zakona dolazi na red da se vidi ko stoji iza svakog medija u Srbiji", istakao je Vučić i dodao da mediji moraju da budu slobodni i nezavisni.

Pogledajte još