Više ne postoje opravdanja

BEOGRAD, 19. avgusta 2012. (Beta) - Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je da ne postoje više opravdanja za njegov tim i da treba da pokaže da li "jeste ili nije", a ocenio je da je igra u poslednjih pet minuta poraza protiv Crne Gore u Beogradu nedopustiva čak i za ulični nivo.

"Oscilacije u igri su jedan od ključnih problema srpske reprezentacije... imali smo mnogo problema, koji su možda opravdani, ali nemam nameru da pravdam bilo koga. Ja sam spreman da preuzmem odgovornost za slabu igru", rekao je Ivković posle utakmice novinarima u Areni.

Srbija je vodila sa 13 razlike pet minuta pre kraja, a u finišu je izgubila trojkom sa pola terena.

"To što se desilo nije bilo pitanje sreće. Jednostavno, s timom koji imamo, uz 13 razlike, van bonusa, ne smemo da igramo tako slabo. Ovaj sport to ne trpi. Tako ne igraju ni uličari kada se skupe za mali fudbal ili 'tri na tri'... Jednostavno, treba da pokažemo kao tim i reprezentacija da li jesmo ili nismo. Ne može više da se priča o 'maleru'. Igrače treba podržati, ali utakmice ne bi smele da se gube na ovakav način", rekao je Ivković.

Selektor Srbije kazao je da timu fale povredjeni igrači, uključujući i povredjenog kapitena Nenada Krstića. On je ocenio da je 11 promašenih penala, koliko su srpski reprezentativci imali, nedopustivo.

Selektor Crne Gore Luka Pavićević kazao je da je njegov tim nagradjen srećom u završnici zbog neodustajanja.

Pogledajte još