Muzički spot iz filma “Gran Torino“

"Gran Torino”, film legendarnog glumca i reditelja Klinta Istvuda, u desetoj nedelji prikazivanja i dalje je jedno od najgledanijih ostvarenja na američkoj boksofis listi. Ovo je do sada najgledanije ostvarenje koje potpisuje ova holivudska legenda, sa zaradom od skoro 130 miliona dolara.

Iako promovisan bez euforije, oslonivši se isključivo na snagu priče i ostvarenih uloga, “Gran Torino” je po zaradi i interesovanju publike ostavio iza sebe čak i čuvenu Istvudovu “Devojku od milion dolara”, kao i “Mostove okruga Medison” i “Mističnu reku”.

Inače, “Gran Torino” je drama u kojoj Istvud tumači lik Volta Kovalskog, veterana iz korejskog rata, u čije susedstvo se doseljavaju azijski imigranti – pripadnici naroda Hmong. Situacija postaje vrlo napeta kada ogorčeni Volt uhvati tinejdžera Taoa u pokušaju da mu ukrade auto – čuveni "gran torino" iz 1972. godine. Incident prerasta u prijateljstvo, tokom koga će Volt saznati mnogo o jednoj drugačijoj kulturi.

 

 

U filmu igra veliki broj glumaca upravo iz naroda Hmong, a filmskoj ekipi se pridružuju i Klintovi sinovi: Skot Istvud u ulozi Treja i Kajl, koji s Majklom Stivensom potpisuje muziku.

Ovog puta, ekskluzivno vam predstavljamo muziku iz ovog ostvarenja, naslovnu numeru koju izvodi britanski džez muzičar Džejmi Kalum.

Pogledajte još