Zvezda izvukla bod protiv Rada ‎

Strelci za Zvezdu, koja je bila domaćin u tom meču, bili su Luka Milivojević u 50. i Darko Lazović u 73. minutu, dok je golove za Rad postigao Nemanja Kojić u 32. i 45. minutu.

Gostujuća ekipa igrala je od 25. minuta sa igračem manje, pošto je zbog dva žuta kartona isključen Aleksandar Pantić. Desni bek Rada oba puta je faulirao Filipa Kasalicu.

POGLEDAJ VIDEO: Crvena zvezda - Rad 2:2

Posle isključenja Zvezda je pojačala pritisak i uglavnom se igralo na gostujućoj polovini igrališta, ali domaći igrači do kraja prvog poluvremena nisu uspeli da stvore šansu za gol.

Na drugoj strani, napadač Rada Nemanja Kojić iskoristio je dve greške u odbrani crveno-belih i doveo svoj tim do prednosti.

Prvo je ostao sam pred golmanom Bobanom Bajkovićem, posle centaršuta Slavka Perovića sa leve strane i odlično primio loptu na grudi, a onda šutirao pored domaćeg golmana.

Drugi gol postigao je posle velike greške Jovana Krnete, koji je loše procenio let lopte i omogućio gostujućem centarforu da ponovo izađe sam pred Bajkovića.

Najbolje šanse u prvom delu utakmice Zvezda je imala posle dva slobodna udarca sa leve strane i šuteva Darka Lazovića. Oba puta je dobro intervenisao golman gostiju Filip Kljajić.

Drugo poluvreme počelo je velikim pritiskom Zvezde na gostujuću odbranu, a ubrzo je Milivojević uspeo da smanji na 1:2. On se najbolje snašao posle gužve koja je nastala u šesnaestercu Rada nakon kornera.

Dobru šansu za gol imao je i Kasalica dva minuta kasnije, ali je njegov šut iz prve sa oko 10 metara odbranio Kljajić.

U 71. minutu gosti su mogli da povećaju prednost, međutim, Bajković je odlično intervenisao posle snažnog udarca Kojića sa ivice šesnaesterca.
(old_image)
Izjednačenje Zvezdi doneo je Lazović preciznim šutem iz gostujućeg peterca, posle centaršuta Marka Vešovića sa desne strane. Lazović se posle gola uhvatio za nogu, a nekoliko minuta kasnije napustio je teren u pratnji doktora. Umesto njega u igru je ušao Marko Mirić.

Do kraja utakmice igrači Zvedze probali su da savladaju Kljajića uglavnom udarcima sa distance, dok su gosti imali nekoliko prilika posle kontranapada.

Najbliži novom pogotku za Zvezdu bio je Milivojević tri minuta pre kraja, ali je njegov šut glavom zaustavio golman gostiju. Rad je do pobede mogao da dođe preko Slavka Perovića, kada je dobro šutirao iz kontranapada, a Bajković "paradom" sačuvao gol.

U 41. minutu navijači Rada, kojih je bilo oko 600, napustili su stadion.

Kako agencija Beta nezvanično saznaje pre utakmice uhapšeno je nekoliko navijača kluba sa Banjice zbog sukoba sa policijom, što je bio povod da oni koji su došli na "Marakanu" izađu ranije.

Gostujući navijači prethodno su, u 39. minutu, bacili nekoliko baklji na teren, pa je sudija Vukadinović nakratko prekinuo meč.

Zvezdi je ovo bio prvi meč ove sezone u prvenstvu Srbije, pošto je prethodno odložen duel sa Javorom u Ivanjici. Rad je u prvom kolu kao domaćin pobedio Radnički 1923 iz Kragujevca sa 2:0.

Beta

Pogledajte još