Avion iz Hurgade sleteo u Beograd

Svi srpski državljani, koji su na aerodromu u egipatskom letovalištu Hurgadi čekali na povratak, bez obzira na to preko koje agencije su uplatili letovanje biće prebačeni avionom kompanije Air Kairo iz Hurgade za Beograd, saopštilo je sinoć Ministarstvo finansija i privrede.

U saopštenju se navodi da je prva grupa putnika bila ukrcana na let sinoć, a drugi let za Beograd iz Hurgade zakazan je za večeras za 21.00 čas. Svi putnici koji su već otputovali biće nesmetano vraćeni i narednih dana, navedeno je u saopštenju. Nastavak serije čarter letova će se nesmetano odvijati, a letovi su dogovoreni avio komapnijom Er Kairo uz organizacij turističkih agencija iz Srbije PONTE TRAVEL, SUN LINE, S.A.B I FAROS.

U Ministarstvu finansija i privrede su objasnili da je problem nastao kada agencija TRINITY, koja je nosilac ugovora sa avioprevoznikom, nije izmirila obaveze prema aviokompaniji, ali je problem prevaziđen kada su ostale agencije preuzele ugovor.

Od 174 putnika oko 100 su TRINITY-jevi, a ostali su putnici koji su otputovali u organizaciji agencija koje su solidarno finansirale let iz Hurgade, prenose elektronski mediji.

Tanjug

Pogledajte još