Prijave za drugi krug male mature

Đaci treba da predaju prijave u svojim matičnim osnovnim školama, a test iz srpskog odnosno maternjeg jezika i iz matematike polagaće 27. i 28. avgusta.

Malu maturu u drugom krugu polažu oni koji u junu nisu izašli na ispit zbog zdravstvenih razloga ili su izašli na test iz srpskog ali nisu iz matematike i obrnuto, rekao je Tanjugu pomoćnik ministra prosvete Zoran Kostić.

Takođe, neki đaci su na kraju osmog razreda imali nedovoljne ocene iz pojedinih predmeta pa moraju da izađu na popravni ispit, koji se održava ovih dana. Završni ispit biće organizovan u školama koje odredi okružna upisna komisija, a kada obave malu maturu upisuju se u srednju školu. Mogu konkurisati za jedno od 10.000 preostalih mesta nakon julskog upisa.

Druga šansa za osmake da polože malu maturu

KOSOVSKA MITROVICA - Učenici osmog razreda, koji u junu nisu položili obavezan završni ispit, polagaće malu maturu krajem avgusta.

Prijavljivanje pocinje danas i trajaće do srede, izjavio je Tanjugu načelnik školske uprave u Kosovskoj Mitrovici Predrag Stojčetović.

"Đaci se prijavljuju u školskim upravama, a na području naše imamo 21 učenika od kojih osamnest polažu srpski i matematiku, a tri učenika će polagati matematiku
", rekao je Stojčetović.

Malu maturu u drugom krugu polažu oni koji u junu nisu izašli na ispit zbog zdravstvenih razloga ili su izašli na test iz srpskog, ali nisu iz matematike i obrnuto.

Ove godine je na Kosovu i Metohiji osmi razred završilo oko 1.400 osnovaca srpske nacinalnosti.

Tanjug

Pogledajte još