Nemanja uzeo 100.000 evra


Prvi srpski reality show „Survivor“ završen je kako je i počeo, napeto i spektakularno. Nakon 52 dana boravka na pustom ostrvu u borbi za titulu “jedini preživeli” borilo se 22 takmičara, a pet meseci posle njihovog povratka u civilizaciju, proglašen je pobednik. To je Nemanja Pavlov, koji je kući otišao sa 100.000 evra i automobilom “nisan patrol”.

Druga nagrada, nagrada publike u iznosu od 10.000 evra pripala je Nemanji Rosiću, dvadesetogodišnjem Beograđaninu, studentu prava.

BES I OPTUŽBE GUBITNIKA

Neizvesnost, muk, trema, mrki pogledi i skandalozne optužbe samo su deo finalne večeri koji je šokirao većinu takmičara, publiku, ali i same organizatore. Onaj ko gubi ima pravo da se ljuti, pa je finalista Radoslav Vidojević sa Pala koji je proglašen za ženomrsca, osuo paljbu o kupovini glasova i nameštanju pobede.

- Poslednjeg 52. dana u Panami kada smo proglašeni Edita, Nemanja i ja za finaliste, znalo se da je Nemanja pobednik. Čak je tamo sa svojim drugarima koji su mu dali glas na poslednjem plemenskom savetu slavio uz alkohol i muziku, a mi ostali smo ko siročići bili na drugoj strani. To su sve nepošteni ljudi, koje je na neki način on uspeo da kupi da glasaju za njega. Ko zna koliko im je para od glavne nagrade on obećao za glas. Ovo je slika Srbije, koja ne da da ja kao jedan Bosanac budem pobednik. Ja mu neću pružiti ruku, jer smatram da smo Edita i ja moralni pobednici ovog šoua – besno je izneo svoje stavove finalista Rale.
(old_image)
Dok su se u studio svi gurkali, jedina žena finalista, koju su proglasili izjelicom i prokletinjom, Edita Janečka iz Zrenjanina samo je ćutala, a kad joj je Rale rekao da potvrdi njegove sumnje, bojažljivo je samo klimnula glavom.

- Moj ceo život je preživljavanje, i preživljavaću i dalje – skoro kroz suze je izustila Edita.

Posle šoka zbog međusobnog vređanja, voditelj Andrija Milošević je pročitao glasove i proglasio pobednika, dvadesetdevetogodišnjeg barmena iz Valjeva, Nemanju Pavlova, koji je prokomentarisao ponašanje svojih kolega, finalista.

- Oni nemaju nikakvo drugo opravdanje za svoj poraz, sem tog da me optužuju. Edita je super devojka, ali nema svoje mišljenje, ide kako vetar duva. Bio sam prijatelj sa njom na ostrvu, ali me je dva-tri puta prevarila. Rale ima pravo da se buni jer je izgubio, iako je očekivao da on bude pobednik publike, na kraju se to pokazalo kao netačno.

POBEDNIČKA TAKTIKA

Kako se osećaš kao pobednik "Survivora"?
- Najdraže mi je zbog tog glasa publike koji sam dobio, jer sam se trudio da budem ono što jesam kroz ceo ovaj serijal, iako sam bio poremetio malo svoje emocije koje su u trenucima bile prenaglašene. To se na kraju ispostavilo kao jedina dobra taktika.

Na šta ćeš potrošiti 100.000 evra?
- Jedino što znam, jeste da ću malo da otputujem i obiđem Ameriku, Indiju, Laos, Burmu, Tajland….. Osećanja su mi pomešana i u glavi mi je takvo ludilo, jer se ne dobija svaki dan tolika suma novca, i još i džip. Ono što mi je najbitnije jeste da mi je čista savest, jer nisam bio seronja.

(old_image)Koga ćeš povesti na putovanje?
- Sigurno neću ići sam. Eto, povešću sa sobom takmičarku Maju Lazarević sa kojom mi je bilo prelepo 10 dana koliko smo zajedno proveli u plemenu Perla u Panami. Ostali smo odlični drugovi i sa njom imam velike planove. Ali neću otkriti kakve.

Šta si naučio u Panami?
- Naučio sam o sebi toliko mnogo. Recimo nisam znao da sam toliko uporan i tvrdoglav. Naučio sam da se stvarno treba voditi svojom intuicijom.

Ko te je podržao u odluci da se prijaviš za "Survivor"?
- Iza sebe imam 10 protraćenih godina, živim sam i jednostavno sam se prijavio, a nisam nikom rekao. Tek kad su me pozvali i rekli mi da idem, tada sam rekao tati: “Ej, ćale, ja odoh u Panamu”.

Publika će ovu jedinstvenu avanturu "srpskih robinzona" pamtiti po mnogo čemu: hroničnom gladovanju, borbama sa surovom prirodom, bubama čitrama, svađama, ljubavima i više nego zanimljivim igrama.

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Mirjana Ristić

Pogledajte još