Komiko oil predaje odgovor na tužbu Smedereva

SMEDEREVO, 20. avgusta 2012. (Beta) - Kompanija Komiko oil (Comico oil) najavila je da će u utorak Privrednom sudu u Požarevcu podneti odgovor na tužbu javnog pravobranioca Smedereva za raskid ugovora o zakupu zemljišta za izgradnju rafinerije.

"Tražićemo da Privredni sud odbaci tu tužbu kao neosnovanu. Dokazaćemo da je tužba, podneta u ime grada Smedereva, izraz volje čelnog čoveka grada i njegovih saradnika da se naša investicija zaustavi iz njima znanih motiva", rekao je zamenik generalnog direktora Komiko oila za Srbiju Radomir Radivojević agenciji Beta.

On je dodao da Komiko oil s nestrpljenjem čeka početak parničnog postupka da bi se, kako je rekao, konačno završila mučna situacija po kompaniju i po gradjane Smedereva, jer "sve stoji, projektovanje okolne infrastrukture je 'zamrznuto', gradjevinski radovi ne počinju".

Radivojević je naglasio da bi, u slučaju da je gradska uprava prihvatila molbu kompanije za odlaganje roka uplate s kamatom do 24. avgusta, "već u septembru na lokaciji bili gradjevinski radovi", slika koja bi "obišla svet po obimu radova na jednom mestu".

A sada, rekao je Radivojević, "sve zavisi od sudske presude".

"Ako presuda bude pozitivna po kompaniju, nastavljamo projekt, dinamičkim planom po kojem rafinerija treba da počne proizvodnju polovinom 2015. godine", rekao je on.

Pogledajte još