Sledeće godine još veći Nišvil

NIŠ, 20. avgusta 2012. (Beta) - Direktor džez festivala Nišvil Ivan Blagojević izjavio je u ponedeljak da bi ta manifestacija sledeće godine mogla da postane ozbiljan evropski festival sa 1.000 učesnika.

"Zadovoljan sam ovogodišnjim festivalom ali ovo više ne zadovoljava moje organizatorske sposobnosti i verujem da bi Nišvil uz pomoć države i grada mogao da postane izuzetno ozbiljan evropski festival od naredne godine", rekao je Blagojević u Nišu na završnoj konferenciji za novinare.

Nišvil je završen kasno noćas koncertima "The Brand New Heavies" i "Get the Blešing", a od 16. avgusta na festivalu je nastupilo više od 500 muzičara iz Srbije i sveta.

"Svi programi su ostvareni, održano je 80 koncerata sa samo jednim otkazivanjem jednog člana jednog benda, što je izuzetan uspeh", rekao je Blagojević.

On je dodao da je centralni dogadjaj ovogodišnjeg Nišvila koncert Brise džez orkestra sa Mariom Žoao (Joao) i Dejvidom Linksom (David Linx), koji su izveli i numere iz opere Džordža Geršvina "Porgi i Bes".

Pogledajte još