Zatvorena agencija "Triniti"

Kako se navodi u saopštenju, Ministarstvo je obavešteno da je agencija Triniti, koja je ostavila grupa srpskih turista bez povratnog leta iz Hurgade, u Egiptu, zatvorena i da zaposleni danas nisu došli
na posao.

Navodi se i da je Turistička inspekcije obavestila Ministarstvo unutrašnjih poslova o problemu turista, koji su posavetovani da podnesu prijavu turističkoj agenciji, zatim i žalbu Turističkoj inspekciji, kao i da upute zahtev osiguravajućoj kući kod koje je agencije Triniti bila osigurana.

Prigovor turističkoj agenciji i zahtev osiguravajućoj kući može se preuzeti sa veb sajta Ministasrtva finansija i privrede Republike Srbije www.turizam.merr.gov.rs, a dodatne informaicije mogu se dobiti
od Turističke inspekcije na telefon 011-313-9686.

Osiguravajuće društvo Takovo saopstilo je da s turističkom agencijom Triniti ima zaključenu polisu osiguranja na 25.000 evra, što je gornja granica za isplatu odštetnih zahteva svih oštećenih lica.

Precizira se da je od ugovorene sume osiguranja 60 odsto namenjeno za troškove nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa turističkog putovanja, a 40 odsto za potraživanja putnika po osnovu
uplaćenih putovanja koja organizator nije realizovao.

Ako ima više oštećenih lica, a visina naknade prelazi visinu sume osiguranja, naknada za svakog pojedinačnog korisnika se određuje srazmerno, navelo je to osiguranje.

Polisa koje Triniti ima s Takovo osiguranjem je, kako se navodi, zaključena u skladu sa aktuelnim Pravilnikom o vrsti i uslovima garancija putovanja koji je izdalo Ministarstvo za ekonomiju i registrovana je u Agenciji za privredne registre.

Zahtev za naknadu štete i potrebna dokumentacija za podnošenje zahteva za naknadu štete su objavljeni na sajtu Takovo osiguranja www.takovo-osiguranje.rs.

Problem s povratkom turista nastao je kada agencija Triniti, koja je nosilac ugovora sa avioprevoznikom, nije izmirila obaveze prema aviokompaniji, ali je on prevaziđen kada su ostale agencije Ponte Travel, San lajn (Sun lajn), S.A.B i Faros preuzele ugovor, tako da su turisti jutros doputovali u Beograd.

Iz asocijacije turističkih agencija Juta su kazali da će se narednih dana razgovarati kako da se preostale tri grupe turista, koji preko agencije Triniti letuju u Egiptu, vrate u Beograd.

BEOGRAD, 20. avgusta 2012. (Beta)

Pogledajte još