Kalanović: Jednaki uslovi života u celoj Srbiji

BEOGRAD, 21. avgusta 2012. (Beta) - Ministarka za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu Verica Kalanović izjavila je da je osnovni cilj njenog ministarstva da se gradjanima u celoj Srbiji omoguće uslovi života koji postoje u Beogradu i da se ne zanemaruju ostali regioni.

"Cilj mi je da izadjemo iz začaranog kruga da cela Srbija puni Beograd i da zbog toga mora još više da se ulaže u glavni grad, a da se zanemaruju ostali regioni. Želimo da se u celoj zemlji gradjani leče kao u Beogradu, da imaju mostove i puteve, zaposlenje, pristojan život i jednake šanse", kazala je Kalanović za izdanje Večernjih novosti od utorka.

Ona je navela i da se "važne državne odluke konačno donose unutar Vlade, a ne u isturenim i sakrivenim centrima moći". "Premijer i ministri sada funkcionišu kao tim i očekujem da postignemo mnogo veće rezultate nego u prethodnom mandatu", kazala je Kalanovićeva.

Ministarka za regionalni razvoj i loklanu upravu saopštila je i da je u toku priprema rebalansa budžeta i da će on u skupštinskoj proceduri verovatno biti polovinom septembra.

Pogledajte još