Dijete koje ne smete da držite!

Dečija dijeta : Neki od fanova ove dijete su Lady Gaga, Gwyneth Paltrow i Jennifer Aniston. Tokom dijete, svaki dan se jede do 14 flašica dečije hrane i eventualno jedan ''odrasli'' obrok.

Dečija hrana bi trebala biti upravo to- hrana za decu, a ne sredstvo za skidanje kilograma i to iz nekoliko razloga. Ova dijeta sadrži voće i povrće, ali je ono pročišćeno pa sadrži puno manje vlakana. Žvakanje hrane je povezano sa osećajem sitosti pa je bolje uzeti jabuku ili šargarepu.

Neprolaznu ocenu zaslužuje i dijeta u kojoj se jede samo sirova hrana i nepasterizovani mlečni proizvodi. Slavni pobornici ove dijete su Demi Moore, Natalie Portman i Woody Harrelson. Mana ove dijete je što je sirova hrana siromašna kalcijumom, vitaminom D, gvožđem, cinkom i belančevinama. Mnoge namirnice se mogu konzumirati tek nakon kuvanja, na primer riža, testenina, krompir, grašak pa su nažalost isključene iz ove dijete.

Pobornici Dukanove dijete su Vojvotkinja od Cambridgea i njena majka Carole Middleton, Jennifer Lopez i Gisele Bundchen. Komplikovana dijeta od četiri faze temelji se na unosu isključivo belančevina i na strogoj kontroli obroka i kalorija.

Ne postoje nikakvi dokazi koji bi dokazali njenu medicinsku ispravnost, dok se s druge strane zna da je izbacivanje određenih hranjivih sastojaka iz jelovnika štetno, kao što je ovde slučaj s ugljenim hidratima, čak je i autor dijete, dr. Pierre Dukan, upozorio na probleme koje njegova umotvorina izaziva, kao što su manjak energije, usporena probava i loš zadah.

Izvor:zdravakrava.hr

Pogledajte još