Fejsa: Ovo će biti moje proleće

Beograd - Najzad je Ljubomir Fejsa dobio ono za čim vapi poslednje dve godine - kompletne i kvalitetne prirpeme. Partizanov šef struke Slaviša Jokanović očekuje da zadnji vezni "crno-belih" eksplodira ove polusezone, a za njegov jednomesečni rad u Turskoj pun hvale je i kondicioni trener Aleksandar Mitić, koji za najskuplje domaće pojačanje u istoriji kluba iz Humske tvrdi da je u ovom trenutku jedan od najspremnijih fudbalera branioca prvenstvenog i Kup trofeja. I ovaj često i (ne)opravdano osporavani dvadesetogodišnji igrač mlade selekcije Srbije jedva čeka da pokaže zbog čega je šampion prošlog leta toliko zapeo da ga dovede iz kulskog Hajduka. 

- Ne bih da se razmećem velikim izjavama i delim obećanja, ali i ja osećam da će ovo proleće biti moje. Nadam se da ću konačno spojiti znanje i snagu, jer konačno punih "baterija" ulazim u jednu polusezonu. Poslednjih godina energiju su mi trošili prelazni rokovi, probe i neizvesnosti oko njih, a sada sam konačno imao dovoljno vremena i prostora da se posvetim pripremama. I odradim ih baš kako treba. Jedva čekam prvu takmičarsku utakmicu - fit je i nestrpljiv sigurni starter u Partizanovoj formaciji sa dva kvaritelja igre iza najofanzivnije trojke. 

Da li je i ostatak ekipe tako spreman za nastavak odbrane duple krune?
- Mislim da jeste. Ljudi, ipak, ne bi trebalo da sude samo po rezultatima pripremnih mečeva. Postoje, istina, još neke slabije karike u igri, ali ove dve nedelje dodatnog rada trebalo bi da budu sasvim dovoljne za rešavanje tih problema. Ovo odlaganje nam je dobrodošlo. 

Već u prvom kolu igrate sa Zvezdom, iz koje poručuju da nikada nisu bili jači. Može li večiti rival posle derbija još više da vam se primakne u trci za titulu?
- Naša želja i dužnost su da joj to ne dozvolimo. Interesuje nas samo pobeda. Zbog još veće bodovne distance, samopouzdanja, kvaliteta koji imamo, prednosti domaćeg terena, naših navijača... Remi nas ne zanima. 

Ko ili šta očekujete da odluči tu utakmicu?
- Slaviće borbeniji, mirniji i skoncetrisaniji tim. Verujem da će to ponovo biti Partizan. 

Ne krijete da vam je želja upisati se u strelce protiv "crveno-belih". Da li je vreme za to?
- Sanjam taj trenutak. Ali, ne želim baš pošto-poto da vidim svoju loptu u Zvezdinoj mreži. Uspeh Partizana je na prvom mestu, tek onda mogu doći na red lične želje - kaže Fejsa, čija je prednost to što se osim u defanzivi dobro snalazi i napadu, koji pomaže preciznim dubinskim dodavanjiima i povremenim opasnim šutevima sa distance. 

www.danas.rs

Pogledajte još