San Antonio pobedio Detroit

BEOGRAD, 20. februara 2009. (Beta) - U američkoj profesionalnoj košarkaškoj ligi NBA, sinoć su odigrane samo dve utakmice:

U utakmici u Detroitu u kojoj je San Antonio odneo važnu pobedu nad domaćom ekipom, odličnu partiju je pružio Tim Dankan sa po 18 poena i skokova i 3 blokade. 

Pratili su ga Toni Parker, čiji je učinak bio 19 koševa, 11 asistencija i 5 skokova, i Met Boner sa 15 postignutih poena.

Pistonsi su meč odigrali sa samo sedam košarkaša, među kojima je fantastični Ajverson ubacio 31 koš uz 3 skoka i 7 asistencija.

Ekipa San Antonija zauzima treću poziciju u Zapadnoj konferenciji i obezbedila je mesto u play off-u, dok je u Istočnoj konferenciji Detroit na sedmom mestu. 

Aktuelni šampion Boston doživeo je poraz na gostovanju u utakmici protiv ekipe Jute 90:85.  Seltiksi su bili oslabljeni neigranjem Kevina Garneta koji se povredio pred kraj druge četvrtine. U njegovom odsustvu, najbolji u gostujućoj ekipi bili su Perkins (12 poena, 11 skokova), Pirs (20 poena, 9 skokova) i Rondo i Rej Alen sa 15, odnosno 12 koševa.

Za pobedu košarkaša Jute presudna je bila odlična igra koju su prikazali u poslednjem delu meča. Rezultat te četvrtine bio je 30:19 za Jutu. 

Najistaknutiji u ekipi domaćina bili su Deron Vilijams uz učinak od 18 poena, 10 asistencija, 3 skoka, Mehmet Okur sa 19 poena i 6 skokova i Roni Bruer sa postignutih 16 koševa i 4 ukradene lopte.

Posle ovog poraza, Boston je Lejkersima prepustio čeonu poziciju Istočne konferencije, dok je Juti pobeda samo jedan u nizu koraka koji joj predstoje za eventuelni ulaz u play-off, budući da sada nalazi na osmom mestu na Zapadu.

San Antonio - Detroit 83: 79

Juta - Boston 90: 85

Pogledajte još