Najsmešniji počeci romana!

Ovo takmičenje tradicionalno se održava svake godine kada se proglašavaju autori najgorih prvih rečenica u knjigama u nekoliko kategorija.

Ideja za ovo neobično takmičenje rođena je zahvaljujući autoru iz viktorijanskog doba, Džordžu Bulveru Litonu koji je u svom romanu napisao čuvene reči: "Bila je mračna i olujna noć" a prvo takmičenje održano je 1982. godine u San Hozeu,javlja B92.

Tokom godinu dana sudije su primile preko 3.000 prijava, a pobedila je sledeća rečenica, koja baš i nije za ljude sa osetljivim stomakom.

"Kad joj je rekao da je voli, zagledala se u njegove oči i primetivši infekciju na trepavicama, razmišljala je o tome kako maleni crvi kopaju po čauricama da bi se najeli masnih naslaga, dok svaka ženka polaže barem 25 jaja u svaku čauricu, što uzrokuje upalu, i jesu li oči zaista prozor duše, jer ukoliko jesu, njegovoj duši treba preuređivanje", rečenica je koja je odnela titulu najgore, a napisala ju je britanska novinarka i spisateljica Keti Brajant.

Najgori romantičar 2012. godine bez konkurencije je svakako Den Lejde koji je napisao: "Tvoje oči su kao duboki, plavi bazeni u kojima bih voleo da se udavim, rekao je Kimberli kad ga je pitala šta misli; ali ono šta je zapravo mislio bilo je to da kad puni telefon zaboravi da vrati mali poklopac unutra, ali nije imao nameru da joj to kaže".

U kategoriji vesterna pobedio je Teri L. Džonson koji je napisao ovaj "biser" od rečenice: "Sišao je s konja, što mu se učinilo čudnim jer je oduvek verovao da silazi s patke ili guske".

Pogledajte još